Tuzlanski kanton

Edukativno putovanje: Učenici MSŠ Gračanica posjetili Memorijalni centar Potočari

JU Mješovita srednja škola Gračanica je zbog blizine zabavnog parka i održavanja tradicionalnog Vašera u Gračanici,zajedno sa Gimnazijom,obustavila nastavu u II smjeni  08.11.,09.11. i 10.11.2023g.

“Učenicima druge smjene organizovana je edukativna posjeta Memorijalnom centru Potočari i to sva tri dana po 150 učenika škole. Ova posjeta je uvrštena u Godišnji plan rada škole kao obavezna za sve učenike drugih razreda,” kazala je Mostarlić Maša, pomoćnica direktora za praktičnu nastavu MSŠ Gračanica.

Učenici su u pratnji razrednika i predmetnih profesora posjetili mezarje, odali počast žrtvama, obišli bivšu fabriku akumulatora u kojoj su bili zatočeni Bošnjaci u Srebrenici, a koju su holandske jedinice koristile kao svoju bazu.

Možda će Vas zanimati i:

Nakon upoznavanja sa halom u kojoj je stanovništvo tražilo spas i čitanja ličnih iskustava stradalih stanovnika Srebrenice, učenici su imali mogućnost vidjeti izložbu u kojoj su izloženi predmeti pronađeni na teritoriji Podrinja.

Učenici su na kraju prisustvovali projekciji filma u kojem su prikazani video snimci napravljeni za vrijeme jula 1995. godine.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button