SvijetZanimljivosti i zabava

Džindić održao sastanak s ciljem rješavanja statusa RMU Zenica


Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas je organizirao sastanak s ciljem rješavanja statusa RMU Zenica nakon blokade od Gradske uprave Zenica, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

– Potpuno je nejasno ponašanje gradonačelnika koji zanemaruje i jasne zaključke Gradskog vijeća Zenica, te nastavlja rudare RMU Zenica držati u agoniji. Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić je predložio i izrazio spremnost da iskomunicira novonastalu situaciju sa relevantnim institucijama kako bi se pronašlo rješenje koje je trenutno apsolutno u rukama gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića – navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Možda će Vas zanimati i:

Sastanku su prisustvovali predstavnici Sindikata, Elektroprivrede i Uprave RMU Zenica, dok se pozivu nije odazvao gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović niti je obezbijedio zamjenu na ovom sastanku, ističu iz Federalnog ministarstva, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button