BiHLifestyleVijesti

Državljanin BiH, član posade na kruzeru “Diamond Princess “, nije zaražen koronavirusomPosada kruzera je najviše izložena virusu jer nije u režimu karantina kao putnici i redovito izvršavaju svoje radne obaveze.

Državljanin BiH, član posade na kruzeru “Diamond Princess “ koji je u karantinu već danima zbog koronavirusa, nije zaražen smrtonosnim oboljenjem, pokazali su rezultati testa. Veleposlanik BiH u Japanu Siniša Berjan za “Glas Srpske” rekao je da je mladić testiran na virus te je rezultat negativan.

“I pored nezavidne situacije u kojoj se nalazi, on je u dobrom psihofizičkom stanju, pribran je i odgovoran kako prema sebi tako i prema drugima i pridržava se propisanih mjera zaštite. Svakodnevno smo u kontaktu i trenutno mu ništa ne nedostaje”, rekao je Berjan.

“Naš državljanin srećom ne radi na poslovima koji su u izravnoj vezi sa servisiranjem potreba putnika i stoga je manje izložen kontaktima s drugim ljudima, barem onim s putnicima”, kazao je Berjan i istakao da je do danas 713 osoba sa kruzera testirano na virus, a zaraza je potvrđena kod njih 218.

Izvor: OslobođenjeMožda će Vas zanimati i:

Back to top button