BiHVijesti

Dom naroda odbio izvještaj CIK-a o izborima za 2022. godinu

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH odbili su danas izvještaj o sprovođenju zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije /CIK/ BiH u 2022. godini, kao i izvještaj o sprovođenju opštih izbora 2022. godine.

Hrvatski delegat Zlatko Miletić ocijenio je da je potrebno u narednom periodu resetovati kompletan izborni zakon i sistem, od pitanja ko je u CIK-u do pitanja kako da se izbori dovedu do toga da budu transparentni, zaštićeni, da se zaštiti pravo glasanja građana koji glasaju

Možda će Vas zanimati i:

Sredoje Nović tokom rasprave o odlukama pravosuđa koje se odnose na rad CIK-a rekao je da dvojac /bivši direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije/ Osman Mehmedagić i /predsjednik Suda BiH/ Ranko Debevec nisu uhapšeni zbog krađe, već zbog zloupotrebe primjene operativno-tehničkih sredstava nad ljudima u pravosuđu, odnosno nezakonitog prisluškivanja.

“To znači da sva rukovodstva padaju zbog toga, a mi danas govorimo o pravosuđu i upozoravamo `nemojte reći nešto za presude koje su u tom vaktu donesene`. Frapiran sam”, istakao je Nović.

Nović je, posebno ističući da su prisluškivane sudije, izrazio nadu da će o svemu ovome uskoro biti otvorena rasprava u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Izvor
n1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button