Svijet

Demonstracija sile: Američki nosač aviona stigao do Splita

USS Harry S. Truman

Američki nosač aviona USS Harry S. Truman uplovio je u splitski akvatorij, a tokom dana bi se trebao usidriti pred Splitom.

Radi se o rutinskoj posjeti kakve se provode radi jačanja odbrambenog partnerstva između SAD-a i ključnih saveznika i partnera širom svijeta te omogućavaju mornarima da iskuse druge kulture i predahnu od zahtjevnog posla, objavili su iz Ambasade SAD-a.

Možda će Vas zanimati i:

“Ovo je uzbudljiva prilika za posade Harryja Trumana i Fridtjof Nansena da upoznaju ljude u Hrvatskoj te hrvatsku historiju i krajolik,” rekao je ranije viceadmiral Curt Renshaw, zapovjednik skupine 8, čiji je glavni brod upravo Harry S. Truman.

Dodao je kako su nedavno učestvovali u vojnoj vježbi Neptune Strike 22 s Hrvatskom, saveznicom iz NATO-a.

“Veselimo se”

“Nedavno smo sudjelovali u vojnoj vježbi Neptune Strike 22 s Hrvatskom, našom saveznicom iz NATO-a, i veselimo se što ćemo provesti neko vrijeme na obali s našim domaćinima”, dodao je Renshaw, prenosi index.hr.

“Posjeta Splitu bit će prilika našim mornarima da iskuse što Hrvatska ima za ponuditi te će ojačati odnose s hrvatskim građanima. Uz to, naši mornari će imati priliku sudjelovati u događaju organiziranom u splitskom domu Maestral za nezbrinutu djecu, ali i posjetiti razne prirodne ljepote tokom organiziranih tura”, stoji u priopćenju iz američke ambasade.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button