Tuzlanski kanton

Delegacija Vlade TK posjetila Kalesiju
Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Kadrijom Hodžićem danas je boravila u Kalesiji gdje su se sastali sa načelnikom općine Seadom Džafićem.

Na sastanku općinski načelnik je premijera i ministre upoznao sa aktivnostima koje provodi u lokalnoj zajednici te projektima koji se planiraju uz pomoć Vlade TK realizirati u narednom periodu.

Prvenstveno riječ je o projektima regulacije korita rijeke Gribaje, Spreče, projekata iz oblasti poljoprivrede te toplifikacije javnih objekata kao i projekat završetka Gradske dvorane čija izgradnja je počela 2008.godine i do danas nije završena.

Od dosadašnjih Vlada smo bili zapostavljeni kada je u pitanju raspodjela sredstava sa kantonalnog nivoa te se nadam da će premijer koji razumije ekonomske tokove znati prepoznati i naše projekte te ih podržati za dobrobit građana Kalesije, rekao je načelnik Džafić.

Mi želimo da zajedno radimo kako bi otvorili nova radna mjesta i time zadržali mlade da ostanu u BiH, istakao je Džafić.

Premijer Kadrija Hodžić kazao je da će Vlada na čijem je on čelu voditi računa o ravnomjernom razvoju svih lokalnih zajednica, a određena sredstva u ovoj godini bit će raspoređena i Općini Kalesija posebno kada je u pitanju oblast poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

„Svjesni smo neravnomjerne raspodjele sredstava iz ranijeg perioda i preuzeli smo na sebe obavezu da fokus rada ove Vlade TK bude utvrđivanje mjerljivih kriterija i spram tih kriterija ravnomjerna raspodjela sredstava i finansiranje razvojnih projekata u lokalnim zajednicama. U tom smislu u narednom periodu planiramo izradu programa raspodjele namjenskih sredstava vodnih naknada i zaštite okoliša, gdje ćemo voditi računa o ravnomjernom razvoju svih lokalnih zajednica“, kazao je premijer Hodžić, pozivajući općinske strukture u Kalesiji da svoje razvojne projekte kandidiraju prema kantonalnim fondovima.

Nakon sastanka delegacije Vlade i Općine posjetile su Fabriku namještaja „Izazov“ Kalesija, te Farmu Spreča u Vukovijama Donjim.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button