BiHGdje izaćiGdje provesti vikendKulturaLifestyleNoćni životTuzlaTuzlanski kantonVijesti

Dekoracije u Tuzli upotpunile prazničnu atmosferu

Dekorisan i gradski park.

Praznični duh osjeti se gradskim ulicama Tuzle, koje su već ukrašene dekoracijama. Za razliku od prethodnih godina, grad je dekorisao i gradski park.

Manifestacija “Zima u Tuzli” počinje 15. decembra. U susret novoj godini, djelatnici “Javnog preduzeća Saobraćaj i komunikacije” zadnjih dana radili su na postavljanju svjetlećih elemenata u svim centralnim dijelovima grada.

Gradski park postao je omiljena decembarska destinacija građana, koji priliku koriste za fotografije sa porodicama i prijateljima.

Tuzla će i ove godine mnogim ljudima biti destinacija za obilježavanje novogodišnjih praznika, a višednevna zabava počinje 15. decembra na Trgu slobode. Turistička zajednica Tuzle tradicionalno organizuje manifestaciju “Zima u Tuzli” koja će zvanično biti otvorena koncertom pjevačice Džejle Ramović, a nakon toga iz noći u noć Tuzlu očekuju različite vrste zabava za sve.

“Zimska bajka se ponovno odvija u Tuzli, obećavajući posjetiocima grad ispunjen atraktivnim događanjima i prazničnim šarmom. Tradicionalna manifestacija ‘Zima u Tuzli’ uljepšava grad kućicama na Trgu slobode, prazničnim dekorom, muzičkim programima i animacijama za najmlađe. Ova zimska čarolija koju su podržali mnogi partneri i sponzori čini Tuzlu gradom prepoznatljivom po kvalitetnoj zimskoj ponudi”, saopštila je Amra Jaganjac, voditeljica Turističke zajednice Tuzle.

Manifestacija “Zima u Tuzli” trajaće do 7. januara.

“Ova manifestacija obećava da će grad blistati u toplini zimske čarolije, pružajući nezaboravna iskustva za sve uzraste”, dodala je Jaganjac.

U novogodišnjoj noći Tuzlu očekuje zabava na otvorenom uz koncert Bajage i Instruktora.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button