Sport

Dani Alves pao na nikad niže grane: Neymar mu pritekao u pomoć u zadnjem trenutku!

Manje od mjesec dana prije početka suđenja bivšem brazilskom fudbaleru Daniju Alvesu, optuženom za silovanje žene u noćnom klubu krajem decembra 2022. godine, njegov sunarodnjak i bivši suigrač iz Barcelone, Neymar, pokazuje izraženu podršku.

Uoči suđenja, kada je Alvesu zamrznuta imovina od strane španskih sudova, Neymar je navodno uputio financijsku pomoć u iznosu od 150 tisuća eura. Ta sredstva su iskorištena za plaćanje “olakšice za popravku prouzrokovane štete”, s ciljem eventualnog umanjivanja kazne ukoliko bude osuđen.

Možda će Vas zanimati i:

Tijekom istog razdoblja, Alves se, prema izvještaju portala UOL Esporte, odlučio za promjenu pravnog zastupanja, angažiravši Gustava Xista, očevog advokata od povjerenja. Ova promjena rezultirala je otpuštanjem advokatice Dinorah Santane, koja je do tada zastupala Alvesa u pravnom procesu.

Daniju Alves, koji je u pritvoru u Barceloni od 20. siječnja 2023. godine, suočit će se s optužbama od 5. do 7. veljače, a u slučaju osude, prijeti mu kazna od osam do deset godina zatvora.

Unatoč činjenici da Daniju Alves još nije službeno objavio kraj svoje nogometne karijere, jasno je da je završio s igranjem na najvišem nivou. Posljednji klub u kojem je igrao bio je meksički UNAM, a tijekom karijere ostavio je značajan trag igrajući za klubove poput Barcelone, Sao Paula, PSG-a, Juventusa, Seville i Bahije. Svoj najveći uspjeh postigao je u Barceloni, gdje je skupio 408 nastupa i osvojio 43 trofeja, čime se svrstao među najtrofejnije nogometaše svih vremena. Za reprezentaciju Brazila upisao je 126 nastupa.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button