TuzlaU fokusuValter Tuzlanski

Danas u nedelju Panonska jezera u Tuzli ponovo u funkciji
Uposlenici Panonike su u rekordno kratkom vremenu osposobili za rad sva tri filterska postrojenja potpuno potopljena u nevremenu prošlog petka, a plaže Panonike sa plažnim mobilijarom su očišćene i nekoliko puta dezinficirane. Nakon nekoliko dana filtriranja i dezinfekcije vode hlorom, ovlaštena instiitucija je  izdala certifikat o bakteriološkoj i hemijskoj ispravnosti slane vode u sva tri jezera, što je osnovni uslov bio za ponovno otvaranje Panonike.

Rad kompleksa slanih jezera Panonika se odvija uz potpunu primjenu svih preventivnih mjera zaštite od širenja virusa Covid-19, prvenstveno osiguranje sigurnosnog razmaka između gostiju, smanjenje kapaciteta kompleksa, dezinfekcija vode u jezerima stalnim prisustvom hlora koncentracije 0,4 mg/l i održavanje saliniteta koncentracije 35 gr/l, kao i svakodnevne dezinfekcije plaža, plažnog i ugostiteljskog mobilijara.

Možda će Vas zanimati i:

Danas vrlo lijepo vrijeme, građani Tuzle, Tuzlanskog kantona i drugih mjesta iz BiH-a danas su imali priliku posjetiti Panonska jezera uz kupanje, sunčanje i razonodu uživati na ljetnom suncu.

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button