TuzlaTuzlanski kantonVijesti

Danas se očekuje oblačno vrijeme sa mogućim lokalnim pljuskovima

Evo kada možemo očekivati razvedravanjeDanas u Bosni i Hercegovini jutro je donijelo pretežno sunčano vrijeme na jugu zemlje, istoku i dijelu središnje Bosne. Na području Krajine i sjeveru Bosne bilježimo jače pljuskove, dok su slabiji na zapadu Hercegovine i jugozapadu Bosne.

Federalni hidrometeorološki zavod BiH najavljuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Najviše pljuskova očekuje se na području Bosne, dok će temperature zraka varirati između 14 i 20°C.

Za srijedu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme s jutarnjim temperaturama između dva i sedam, na jugu do deset stupnjeva Celzijusa, dok će najviše dnevne temperature iznositi uglavnom između 15 i 21°C.

U četvrtak se predviđa sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature kretat će se između četiri i devet, na jugu do 11°C, dok će najviše dnevne temperature biti uglavnom između 16 i 22°C.

Za petak se najavljuje sunčano vrijeme s malom do umjerenu oblačnošću. Jutarnje temperature bit će u rasponu od šest do 12°C, dok će najviše dnevne temperature biti uglavnom između 16 i 22°C.Back to top button