Vijesti

Crna Gora: Sukobi u Podgorici, ima povrijeđenih i uhapšenih
Nekoliko osoba je uhapšeno, a tri policajca i više građana povrijeđeni su u neredima u podgoričkom naselju Zlatica, objavili su podgorički mediji.

U podgoričkom naselju Zlatica sinoć je grupa građana pokušala da silom spriječi komunalce da prekreče zid obojen u boje srpske zastave, a policija je, prilikom asistencije, upotrebila biber sprej i suzavac.

Policija je okupljenima prethodno izdala naređenje da se raziđu, a građani su formirali “živi zid” oko murala.

Kada su komunalni policajci, okruženi službenicima Uprave policije, nakon incidenta pristupili saniranju javne površine, došlo je do novih nereda, u kojima su građani vatrometima i kamenicama počeli da gađaju policajce, koji su na napade uzvratili suzavcem.

Građani su počeli da se razilaze, nakon ponovnog apela policije. Mural je prekrečen.

Iz Uprave policije je rečeno da je u zajedničkoj akciji službenika Uprave policije i Komunalne policije, radi saniranja javne površine, razbijena jedna grupa građana koja je ometala tu aktivnost.

Iz policije su saopštili da je na Zlatici okupljeno nekliko grupa građana, koji su ih “ometali u saniranju javne površine”.

“Prvobitno su, više puta upozoreni da se raziđu, a potom im je izdato naređenje o koje su se oglušili. Aktivnosti su u toku”, rečeno je iz UP.

Izvor: N1Možda će Vas zanimati i:

Back to top button