BiznisVijesti

Bingo odvojio dodatnih 14 miliona KM za radnike, na novembarsku platu dobili po 1.000 KM

Najveća domaća poslovna grupacija Bingo Group, koja je ujedno i najveći investitor te poslodavac u BiH, isplatila je dodatnih 1.000 KM svojim zaposlenicima, saznaje Klix.ba.

Obzirom da je Bingo grupacija koja upošljava skoro 9.000 ljudi nije iznenađenje da se vijesti brzo šire, a naročito kada su povezane sa finansijskim benefitima.

Možda će Vas zanimati i:

Kako Klix.ba saznaje od zaposlenika Bingo grupacije, uz redovnu novembarsku platu jučer su na račune dobili i po dodatnih 1.000 KM.

Odmah smo kontaktirana je uprava kompanije, koja je potvrdila ovu informaciju i da je dodatni iznos uplaćen svim zaposlenima koji rade u grupaciji duže od šest mjeseci. Za ovu svrhu izdvojeno je više od 14 miliona KM.

Također, riječ je o oporezivoj isplati, tj. koja nije oslobođena plaćanja doprinosa, te će Bingo na poreze uplatiti i nešto više od šest miliona KM.

Bh. trgovački gigant nastavio je pozitivnu praksu iz prehodne godine kada su privrednici bili rasterećeni plaćanja poreza na ovu vrstu isplate. Ostaje da vidimo da li će ovaj pozitivan primjer pratiti i ostali poslodavci.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button