Svijet

Biden: Imamo dva kandidata za predsjednika, ali jedan je prestar i mentalno nesposoban
Američki predsjednik Joe Biden je na Washingtonskoj konferenciji za vikend, kazao da su dva kandidata izborila nominaciju svoje stranke za predsjednika, ali da je jedan prestar previše mentalno nesposoban za posao.

“Na ovim su izborima dva kandidata izborila nominaciju svojih stranaka. No jedan od njih je prestar i mentalno nesposoban za posao. Drugi sam ja,” našalio se Biden na konferenciji Demokratske stranke u Washingtonu.

Biden odbija kritike na račun svojih godina, navodno lošeg pamćenja i zbunjujućeg ponašanja te umjesto toga ističe te mane kod svog protukandidata, 77-godišnjeg Trumpa.

“Nemojte mu reći, on misli da se takmiči protiv Baracka Obame, to je ono što je rekao,” rekao je 81-godišnji Biden, koji se također našalio da ostaje budan daleko nakon vremena za spavanje.

Biden je, međutim, brzo postao ozbiljan, ističući ono što vidi kao stvarnu prijetnju demokratiji ako se Trump, koji i dalje lažno tvrdi da su izbori 2020. pokradeni – vrati u Bijelu kuću.

Kritikovao je i veze Trumpa i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

“Živimo u trenutku bez presedana u demokratiji. Demokratija i sloboda su doslovno napadnute. Putin je u naletu u Evropi. Moj prethodnik mu se klanja i kaže mu ‘radi što god hoćeš,” rekao je Biden.

Biden je zatim predstavio ukrajinsku ambasadoricu Oksanu Markarovu i estonsku premijerku Kaju Kallas.

“Nećemo pokleknuti. Oni neće pokleknuti, a ni ja neću pokleknuti,” rekao je na kraju Biden.Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button