BiH

Bh. gigant kupio najveći projekt vjetroelektrane u regiji
Jedna od najuspješnijih bosanskohercegovačkih kompanija, Lager iz Posušja, nastavlja s ambicioznim ulaganjima u projekte obnovljivih izvora energije širom regije.

Nedavno su postali većinski vlasnik projekta vjetroparka SNAGA ISTOKA u Srbiji, čija snaga premašuje 300 MW, što je trenutno najveći projekt vjetroelektrana u regiji.

Ovi potezi jasno pokazuju njihovu posvećenost zelenoj tranziciji i održivom razvoju, te želju da postanu lideri u proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora u regiji.

Kompanija Lager također ističe svoju nameru da nastave s ulaganjima u regiji, te su u pregovorima za preuzimanje dodatnih projekata. Nadaju se da će uskoro moći započeti i projekte na području Hercegovine, gdje su ranije pokrenuli inicijative za razvoj obnovljivih izvora energije, ali su nailazili na administrativne prepreke.

Osim u Srbiji, Lager je prošle godine akvizirao i dva solarna projekta u Bosanskom Petrovcu u BiH, ukupne snage 150 MW, od njemačke kompanije Promondis i AT Solar.Back to top button