Big Bang #HerojiGeneracijeU fokusu

Belma Huseinefendić(18) iz Tuzle jedna je od favoritkinja za Zvezde Granda


PROFIL KANDIDATA

BELMA HUSEINEFENDIĆ

Možda će Vas zanimati i:

KATEGORIJA: MUZIKA

GODIŠTE: 2001

MJESTO: TUZLA

Belma Huseinefendić rođena 06.11.2001.godine u Tuzli. Pohađa Srednju medicinsku školu u Tuzli. Interpretatorka prije svega pop muzike, ali  i tradicionalne bosanske pjesme – sevdalinke. Pored muzike bavi se i glumom u Pozorištu Mladih Tuzla. Nekoliko godina pohađa Školu solo pjevanja Lejle Teskeredžić, jedne od najpoznatijih profesorica u Bosni i Hercegovini. Svoju muzičku karijeru započela je 2013.godine kada se priključila Udruženju “Sevdalije”. Prve nastupe imala je u Kristalnoj dvorani u Hotelu Tuzla, zatim je bila primjećena od strane porodice Milkunić koji su je pozvali da nastupa na Festivalima sevdalinke u Bosanskom kulturnom centru Tuzla. Jedno od značajnih takmičenja za karijeru bila je 1.sezona “Neki novi klinci” koje je u sklopu Grand produkcije, gdje dolazi do finala. Zbog veće postignute popularnosti nastupala je na Izboru sportiste 2016.godine u dvorani Zetra u Sarajevu, zatim na raznim festivalima, TV-u i radio emisijama. Trenutno iza sebe ima 12 odigranih predstava u sklopu Pozorišta Mladih Tuzle i Udruženja ’’Mladi Tuzle’’. 2017. godine učlanjuje se u Udruženje “Filmark” sa kojima snima prvu pjesmu i spot pod nazivom “Oči boje kestena”. Nedugo nakon toga primjećena od muzičara E-not bend, koji su je pozvali da zajedno sa njima snimi pjesmu. Pjesma i spot su snimljeni 2018.godine pod nazivom “Ti si moj sunčan dan”. 2019. godine  postaje saradnik u radu u Dramskom studiju za djecu, mlade i odrasle u Pozorištu Mladih Tuzle. Prijavljuje na audiciju za “Zvezde Granda” sezona 2019/2020. Nakon uspješne audicije postaje zvanični takmičar ove sezone, te u daljem radu sa svojim mentorima: Jelena Karleuša, Mira Škorić i Ivana Peters, uspješno dolazi do trećeg kruga. Takmičenje je u toku, a uporedo sa tim sprema i svoju novu pjesmu.

Muzika, pjevanje, pozorište, nastupi, predstave, šta je sljedeće? Kada ćemo viditi jedan veliki “bum”?

Mislim da je sreća, da to čekam. Ne čekam na način što ću sjediti u kući, nego radim intenzivno na svom pjevanju i dogovaram  daljnje planove za pozorište. Treba sreće u bilo kojem poslu, pogotovo u muzičkoj industriji, baš je sreća potrebna da se ostvari taj ‘’bum’’ koji svi čekaju. Mislim da je sreća ključan faktor svega.

Spomenula si live, mreže i rad kod kuće. To je idealno podneblje za korištenje društvenih mreža. Koliko ih ti sada uključuješ u svrhu samoprezentacije naspram očekivanja publike?

Imala sam lajvove u kojima sam bila samo ja, ali je to bilo čisto pjevanje, animacija ili razgovor sa ljudima koji mi pružaju podršku. Meni je to od velikog značaja da upoznam te ljude, da shvatim da li treba još nešto da radim i da li treba nešto da radim na drugačiji način. To su ljudi bez kojih se u bilo kojem poslu ne može. Tražim od prijatelja iz Granda da radimo lajvove zajedno, da se oni upoznaju sa mojom publikom, ali isto tako da ja upoznam njihovu publiku i zajedno dobijemo više perspektiva i mišljenja.

Sevdalinka u kombinaciji sa pop-om, može li tako nešto da se desi?

Ja sam fascinirana sevdalinkom od svojih malih nogu, kada sam čula prve zvuke tamburice to me je fasciniralo. Što se tiče kombinacije sevdalinke i pop-a, mislim da je to dozvoljeno ali u malim granicama. Moglo bi se tako nešto raditi u budućnosti, uvijek sam bila za tu ideju, ali uvijek se mora paziti kako se ‘’igra’’ sa nečim.

Koji su neki od tvojih najdražih momenata u muzičkoj karijeri?

Svaki moment mi je drag u nekom smislu, svaki momenat mi predstavlja napredak. 2013. godine sam imala prve nastupe sevdalinke koji su za mene predstavljali stepen više. Tu mi je bila cijela porodica i to su mi jedni od najdražih momenata koji su usko vezani za sevdalinku. Od takmičenja ‘’Neki novi klinci’’, kad sam imala samo 14 godina, to je bio veliki pomak za mene u svakom smislu. Sve trenutke držim blizu srca i svi su mi na neki način dragi.

Kakvi su ti planovi za dalje?

Javili su nam iz Zvezdi Granda da će se snimanje nastaviti ubrzo. Imam još jednu pjesmu u planu koju smo krenuli aktivno da radimo prije koronavirusa. Ova situacija nas je usporila na neki način da snimamo spot i radimo dalje. U kreativnom smislu radim kod kuće, na klaviru i vježbam na svom ličnom pisanju.

Belma Huseinefendić je kandidatkinja za BIGBANG priznanje #HEROJIGENERACIJE u kategoriji muzika.

Za Belmu možete glasati klikom OVDJE.

 

 

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button