BiH

Auto Rally Ilijaš 2024 se održava sedmog jula
U nedjelju sedmog jula svi putevi ljubitelja automobilizma vode u Ilijaš.

U organizaciji  Auto Moto Kluba Ilijaš održava se “Auto Rally Ilijaš 2024” i biće ovo druga ovosezonska utrka u OSV šampionatu. Sigurno da će ljubitelji brzine uživati i imati priliku na jednom mjestu da vide “majstore čunjeva” u tehnički najzahtjevnijoj disciplini u auto-moto sportu.

O ovom sportskom spektaklu za koji vlada veliko zanimanje u Ilijašu, Brezi, Visokom, Vogošći, Sarajevu, predsjednik AMK Ilijaš Nihad Bučuk rekao je sljedeće:

“Poziv svim ljubiteljima sporta, adrenalina da dođu i uživaju, jer će se uz  dosta buke, sprženih guma i dima, predstaviti preko 40 vozača iz brojnih bh. klubova iz Ilijaša, Jajca, Tuzle, Donjeg Vakufa, Travnika, Sarajeva… koji će u dva ispita spretnosti pokazati svoje vještine, brzinu, okretnost, ali i spremnost njihovih bolida. Naš AMK Ilijaš nastupiće sa rekordnih 17 takmičara. Vozi se u tri klase, obezbijeđene su vrijedne nagrade za najbolje u svim klasama, nagrada za najstarijeg, najmlađeg takmičara kao i za najbolju takmičarku.” 

“Auto Rally Ilijaš 2024” koji se vozi 17 put po redu, održava se u sklopu manifestacije “Ilijaški dani 2024” a počinje u nedjelju u 10 sati na platou ispred trgovačkog centra Bingo.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button