BiH

Ante Kvesić: Ovo je nadmašilo i moje crne scenarije
Ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) u Mostaru dr. Ante Kvesić rekao je u utorak kako bi se novi odjel covid bolnice mogao posve ispuniti do kraja sedmice ukoliko nastavi rasti broj novozaraženih od koronavirusa, upozoravajući da je kasno za donošenje bilo kakvih mjera.

“Brojke nam kažu kako bi do kraja tjedna mogli ostati bez slobodnih kreveta za pacijente zaražene koronom i morat ćemo širiti kapacitete. Ovo što se događa zadnjih dana je nadmašilo i moje crne scenarije, što dovoljno govori u kakvoj se situaciji nalazimo”, rekao je Kvesić za lokalne medije.

U Covid bolnici u Mostaru hospitalizirano je 122 pacijenata zbog komplikacija izazvanih covidom-19. Svakim danom pristiže 15 pacijenata u novu Covid bolnicu koja ima 150 krevata.

Po riječima ravnatelja Kvesića, vlasti su zakasnile s donošenjem bilo kakvih mjera sprječavanja širenja koronavirusa.

“Nije politički pametno ovo što su reći, ali mislim kako je kasno za donošenje bilo kakvih mjera. Mislim da smo zakasnili i jako teško da ćemo se vratiti u poziciju u kojoj smo bili na početku godine. Za takvo nešto su potrebne drastične promjene, a ja ih ne vidim ili barem nemam najava da će do njih doći”, istaknuo je Ante Kvesić.

On je dodao kako se situacija na području Hercegovine neće moći popraviti dok se svi građani ne budu pridržavali epidemioloških mjera.

Izvor: Ba.n1info.comMožda će Vas zanimati i:

Back to top button