Promo

ANALIZE POKAZUJU: Sada je najbolji trenutak da zakoračite u IT svijet!
Prema najnovijim analizama, Evropi nedostaje čak 500.000 IT stručnjaka, a samo u Bosni i Hercegovini više od 6.000 IT radnih mjesta je nepopunjeno. Istovremeno, pozicije u ovom sektoru su konstantno na vrhu liste najplaćenijih!

Drugim riječima, globalna potražnja za IT kadrovima i rastuće potrebe domaćeg tržišta dovele su do veoma visokih plata IT stručnjaka, a oni koji se odluče da steknu odgovarajuću ekspertizu ne čekaju ni dana na posao u struci.

IT industrija ima značajno učešće u ukupnom bruto domaćem proizvodu BiH i u prednosti je nad ostalim granama industrije po više osnova: po kvalitetu radnih mjesta i platama većim i do nekoliko puta u odnosu na prosječne, zato što bilježi najbrži rast izvoza, prihoda i zaposlenih – prosječan prihod po IT inženjeru iznosi čak 120.000 KM… Mogućnost lakog zaposlenja, brojni benefiti i fleksibilno radno vrijeme samo su neki od razloga koji čine da u IT sektoru gotovo nema nezaposlenih.

Ovo su podaci do kojih su došli eksperti sa ITAcademy nakon detaljne godišnje analize IT i dizajn industrije.

Iako su odlična plata i zagarantovan posao već duže vrijeme glavne karakteristike pomenute oblasti, ovi podaci otkrili su i nešto novo – sada je najbolji trenutak za ulazak u IT svijet.

Najbrže rastuća oblast u potrazi za novim stručnjacima

Kompletna IT industrija nastavlja da se širi nevjerovatnom brzinom. Takav trend doprinio je tome da tržištu nedostaju školovani stručnjaci u svim sektorima informacionih tehnologija, i to ne samo onih najiskusniji već i oni koji su na početku karijere.

Programeri, developeri mobilnih aplikacija, administratori mreža, IT menadžeri i dizajneri koji posjeduju najsavremenije vještine ne samo da ne moraju da čekaju na posao već se nalaze na slatkim mukama.

Za razliku od drugih zanimanja, njihov „problem” je odabir jednog, najboljeg radnog mjesta iz brojne ponude. S obzirom na sve veći značaj koji u našim životima zauzimaju programi, mobilne aplikacije, web sajtovi i drugi proizvodi IT sektora, ova oblast će i u godinama koje slijede sigurno biti idealno mjesto za izgradnju profesionalne karijere.

Šta se traži na konkursima za IT poslove

Da biste postali dio IT svijeta, neophodno je da steknete kvalitetno obrazovanje i dobro se pripremite za buduće zanimanje.

Pored aktivnog učenja, da biste započeli uspješnu IT karijeru, morate da steknete i dodatne poslovne vještine, kao i da svoje znanje umijete da primijenite u praksi.

A odličan dokaz da imate upravo takve vještine je i posjedovanje priznatih međunarodnih certifikata velikih internacionalnih IT kompanija i organizacija kao što su Microsoft, Zend, Adobe, Oracle, Autodesk… Kombinacijom ovakvih znanja i certifikata izdvojićete se iz konkurencije i biti za korak bliže novom poslu u odnosu na nju.

Za manje od godinu dana do potrebnih znanja

Najvrijednije vještine današnjice nisu ujedno i najteže za usvajanje. Naprotiv, do znanja koja su vam neophodna za pronalaženje prvog posla u oblasti IT-ja potrebno vam je svega nešto manje od godinu dana kvalitetnog školovanja.

Zahvaljujući najsavremenijim IT programima, usklađenim sa potrebama tržišta i svjetskim standardima, kvalitetu predavačkog kadra, primjeni najnovije tehnologije i softvera u nastavi, kao i jedinstvenoj metodologiji za brzo sticanje najviše stručnosti, kao lider u edukaciji budućih IT stručnjaka u našem regionu izdvojila se ITAcademy.

Školovanjem na ovoj jedinstvenoj obrazovnoj ustanovi možete usvojiti potrebna znanja koja će vas uvesti u neku od 6 najtraženijih IT oblasti: Programiranje, Administracija, Dizajn i multimedija, 3D design & CAD, IT poslovanje ili Razvoj mobilnih aplikacija. Brojne pogodnosti koje su na raspolaganju polaznicima ITAcademy znatno olakšavaju taj proces.

Na ITAcademy imate mogućnost da potpuno besplatno usavršite svoje znanje engleskog i njemačkog jezika, što vam može pomoći da karijeru započnete i u inostranstvu. Tu je i mogućnost besplatnog polaganja za međunarodno priznate IT certifikate, koju imaju svi polaznici koji uspješno kompletiraju školovanje.

Nastavu možete da pratite u najmodernijim učionicama ili putem interneta, iz bilo kog grada ili zemlje.

ITAcademy svim svojim polaznicima nudi šansu da putem besplatnih edukativnih programa kao što je DesignStudio razviju i realizuju svoje prve projekte. A ako u toku školovanja naiđete na bilo koji problem u učenju, na raspolaganju će vam biti i Savjetnik za pomoć u učenju.

Kroz Centar za razvoj karijere (CCD), ITAcademy na različite načine poslovno sarađuje sa preko 300 uspješnih regionalnih kompanija. U mnogim od njih ITAcademy polaznici već su ostvarili angažman i stvorili sebi mogućnost za početak perspektivne karijere.

Zahvaljujući saradnji ITAcademy sa Smart Officeom i drugim IT hubovima, polaznici nastave u Sarajevu i Banjaluci dobijaju i 100 besplatnih sati u ovim coworking prostorima. Sa ITAcademy ističu da ovakav dodatak školovanju, kakav nema nijedna druga edukativna ustanova u regionu, pružaju zato što vjeruju da će to biti idealna prilika da polaznici u društvu rastuće IT zajednice iskoriste znanje koje su stekli na ITAcademy i upoznaju se sa ljudima sa kojima će moći da pokrenu zajedničke projekte i stvore nove poslovne prilike.

Upis budućih IT stručnjaka u generaciju 2020. je počeo!

Ako ste spremni da odvojite samo godinu dana i uložite u svoje znanje, vrata ka odlično plaćenom poslu u IT-ju su vam širom otvorena. Trenutak je bolji nego ikada prije!

Na ITAcademy je otvoren upis nove generacije polaznika po najpovoljnijim cijenama, pa buduće IT stručnjake koji u ovom periodu odluče da započnu školovanje očekuje i značajna ušteda do čak 40%.

Da saznate kako najlakše možete pokrenuti svoju IT karijeru, idite na ovaj link.

Požurite, jer ova specijalna ponuda sa ITAcademy važi samo za ograničen broj polaznika.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button