Lifestyle

Amina Efendić pokazala kako je okitila jelku, pratitelji je pitaju: Zar ti slaviš Božić?
Bosanskohercegovačka influenserica Amina Efendić pokazala je na Instagramu, gdje ima preko 220 hiljada pratilaca kako je okitila jelku ove godine. “Drugačiji, sladak, a bome i isplativ način da okitite jelku – DIY mašnice od ukrasnih trakica”, napisala je uz video na kojem s prijateljicom kiti jelku.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amina Efendić (@aminaefendic)

Međutim, nekim od njenih pratielja nije bilo jasno zašto Amina kiti jelku. “Ti slaviš Božić?”, “Nisam znala da muslimani slave Božić”, pitali su. Amina nije odgovorila na te komentare, no neki njeni pratitelji su objasnili zašto kite jelku iako ne slave Božić.

“Mislim da ne… Ne slavim ni ja, ali kitim jelku. Jednostavno od djetinjstva sam je kitila sa roditeljima, jednostavno kao dijete me to radovalo, a i sad me raduje kao i moju djecu.

Tako je u Sarajevu Bajram banka radovala svu, a ne samo muslimansku djecu”, “Ljudi koji nisu katolici kite jelku onako. To je nama samo dekoracija i ništa više. Nema veze sa Božićem. Ja sam pravoslavka, kitim jelku svake godine.

Samo radi dekoracije. Kad dođe naš pravoslavni Božić, tada kitim badnjak i obavljam naše tradicionalne običaje”, poručili su neki od pratitelja.

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button