BiHSvijetVijestiZanimljivosti i zabava

Amerikanci nisu uspjeli srušiti Ginisov rekord kojeg drže Bosanci


Višemjesečni pokušaj da se što više ljudi po imenu Kyle skupi u centralnom Teksasu nije uspio, te samim tim nije uspjelo ni rušenje rekorda iz Ginisove knjige rekorda kojeg drži Bosna i Hercegovina.

Mnoštvo osoba s imenom Kyle skupilo se ovog vikenda u gradu Kyle, na Kyle Fair A Tex-Travaganza, ali to nije bilo dovoljno za obaranje rekorda iz 2017., kada se u Kupresu skupilo 2,325 Ivana na manifestaciji Kupreški kosci, koji su postavili svjetski rekord.

Možda će Vas zanimati i:

Naime, na prvi Kyle Fair A Tex-Travaganza stiglo je ukupno 1,490 osoba s imenom Kyle, ali nisu uspjeli oboriti rekord iz Kupresa od 30. jula 2017.

“Zahvaljujemo mnogim Kyleovima koji su došli na ovaj događaj”, navodi se u objavi organizatora.

Učesnici događaja su se uputili u Teksas iz 49 od 50 saveznih američkih država, među kojima su Kyleovi s Aljaske i Havaja, ali prisustvovali su i oni iz Kanade, tačnije iz okruga Ontario, Alberta, Britanska Kolumbija i Saskatchewan, “navodi se u objavi.

https://www.facebook.com/cityofkyletx/posts/pfbid02hpqAYCk77RdTDt7gEc2gDqYj8vXxWquXK7T3QmRf7tnRNRK5Wwt8DCkvb7mquuA2l

Iako Kyle nije oborio rekord, “prijestolnica pite u Teksasu” već gleda naprijed, stoji u objavi.

“Nadamo se da će nam se sljedeće godine pridružiti još više Kyleova kada ćemo ponovno pokušati oboriti rekord za najveće okupljanje istog imena u 2024. na našem drugom Kyle Fairu A Tex-Travaganza”, dodaje se.

Evo kako je to izgledalo 2017. kada se na kupreškom polju okupilo najviše Ivana:Izvor
n1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button