Sport

Sloboda pobjedom nad ekipom Sparsa u Mejdanu otvorila novu takmičarsku sezonu

Košarkaši Slobode i Sparsa večeras su u tuzlanskom Mejdanu otvorili novu sezonu Prvenstva Bosne i Hercegovine. Duel prvog kola, koje je proteklog vikenda odgođeno zbog katastrofalnih poplava na području Bosne i Hercegovine, osim takmičarskog imao je i humanitarni karakter budući da je klub prihode od ulaznica namijenio za donaciju poplavljenim područjima. Susreti Slobode i Sparsa u prethodnim sezonama važili su za derbi mečeve, ali večeras u Mejdanu nismo imali priliku vidjeti puno uzbuđenja s ozbirom da su domaći rutinski odradili prvu ovosezonsku utakmicu.

Sloboda je već na samom startu mini serijom od šest poena pokazala ozbiljnost, dok su gosti na svoje prve poene čekali tri minute. Nešto sporiji početak gostiju bio je dovoljan da domaćin u prvoj dionici ostvari prednost kojom će kontrolisati nastavak susreta. Crveno-crni u drugoj dionici ubacuju u brzinu više i sredinom drugog perioda igre ostvaruju prvu dvocifrenu prednost. Domaći košarkaši nisu ostavljali puno prostora za igru gostima, a na poluvrijeme se otišlo sa ubjedljivom prednosti Slobode i rezultatom 44:30 za tuzlansku ekipu.

Treća dionica igre bila je ujedno i najefikasnija u večerašnjem meču budući da smo tokom ovog perioda igre vidjeli čak 54 poena. U trećoj četvrtini gostujući košarkaši pokušavali su na sve načine istopiti prednost domaćih i rezultatski se vratiti u meč, ali tuzlanski tim je odličnom napadačkom igrom držao utakmicu pod svojom kontrolom. Četvrta, ujedno i posljednja dionica igre, odrađena je rutinski od strane domaćina. Gosti su potpuno pali, a Sloboda je povećavala prednost i na kraju slavila svoju prvu pobjedu rezultatom 94:72 (21:16; 23:14; 26:28; 24:14).

Vrijedi istaknuti kako je u ovom susretu svih 12 igrača dobilu priliku da ubilježi minute na parketu. Sloboda je imala čak pet dvocifrenih strijelaca, a najefikasniji je bio Marko Lukić sa 18 poena. Haris Ćurevac je postigao 17, Sani Čampara 16, a Jasmin Jakupović 13 poena. Ismet Sejfić ostvario je double-double učinak sa 12 poena i 11 skokova, dok su se u strijelce još upisali Lazar Đurović sa devet, Bogdan Mikavica sa sedam i Nedim Kamberović sa dva poena. Najbolji u redovima sarajevske ekipe bio je Milan Milošević sa 26 ubačenih poena, dok je Luka Mitrović upisao 20 poena.

Košarkaši Slobode na najbolji mogući način otvorili su novu takmičarsku sezonu, a za ubjedljivu pobjedu u prvom kolu zaslužna je i publika u Mejdanu kojoj se ovim putem zahvaljujemo na prisustvu i podršci. Zahvaljujući Vama, večeras smo sa 647 prodatih karata ostvarili prihod od 3.235 KM uz 250 KM donacija. Navedeni novac bit će uplaćen za pomoć poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini. Ovim putem se još jednom zahvaljujemo na humanosti koju ste pokazali, a mi se vidimo za dvije sedmice u Mejdanu na utakmici trećeg kola!



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button