SportTuzla

(VIDEO) Jagodina Open 2024: Tuzlak Emrah Malović osvojio veliko 4. mjesto!

Emrah nije zadovoljan konačnim rezultatom

U subotu, 5. oktobra u Jagodini, održano je 12. Međunarodno takmičenje u bodybuildingu pod nazivom “Jagodina Open”. Na takmičenju je nastupalo preko 200 takmičara iz 15 evropskih zemalja, te po jedan takmičar iz Sirije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Organizator ovog tradicionalnog takmičenja bio je bodybuilding klub “Everest” Jagodina, dok su generalni sponzori bili Grad Jagodina i “Azgar” nutrition.

Ono što je najzanimljivije je da je i Tuzla imala svog predstavnika. Radi se o Emrahu Maloviću, personalnom treneru koji se takmičio u kategoriji 180cm+.

“Veliko životno iskustvo, u kojem je bilo mnogo rada, truda i odricanja. Zadovoljan sam svojom formom koju sam napravio, kao i prezentacijom na turniru, međutim nisam zadovoljan konačnim rezultatom. Mislim da sam zaslužio ući u top 3 takmičara”, kazao je Emrah za Kameleon, ističući da mu je ovo debitantski nastup.

U videu pogledajte konačnu odluku sudija:

Peđa Milošević, predsjednik “Everesta” istakao je kako su premašili rekord u broju takmičara. “Ono što želim posebno naglasiti je da smo ove godine uspjeli ući u Pro kvalifikaciono takmičenje u najjačoj mogućoj federaciji, a to je IFBB. Što se tiče nagrada, nagradni fond iznosi 25.000 eura.

Pobjednik je Dušan Belić koji je dobio ček od 3.500 eura.



Back to top button