BiH

U Buturović Polju pronađeno još jedno beživotno tijelo

U Buturović Polju kod Konjica pronađeno je tijelo osobe koja je nestala u katastrofalnim poplavama koje su pogodile to mjesto.

Iz Gorske službe spasavanja Prenj, koja je zajedno na terenu sa pripadnicima FUCZ-a i SRK Neretva, su nam potvrdili da su pronašli tijelo muške osobe starije životne dobi.

Četvrtog dana nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile dijelove Bosne i Hercegovine spasioci i dalje tragaju za, prema za sada, službenim informacijama osam osoba koje se vode kao nestale u Jablanici i Konjicu.

Prema do sada raspoloživim podacima, broj mrtvih u katastrofi koja je pogodila Bosnu i Hercegovinu je najmanje 21.

Zbog prirodne katastrofe koja je pogodila dijelove BiH pomoć stiže sa svih strana, a nakon što je Ministarstvo sigurnosti BiH putem Mehanizma Civilne zaštite Evropske unije uputilo zahtjev za međunarodnu pomoć u saniranju poplava u BiH.

Osim toga, imajući u vidu da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine proglasila stanje elementarne nepogode zbog poplava, bujica, klizišta i odrona, najavljeno je vršenje posebnog prijevoza konvoja slovenačke, srbijanske i crnogorske pomoći ugroženim područjima Federacije BiH.

Iz smjera Bihaća prema Jablanici.
Iz smjera Zvornika preko Sarajeva do Jablanice.
Iz smjera Šćepan Polja preko Foče, Sarajeva do Jablanice.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button