Tuzla

Tuzla: Kupci stanova u naselju Oaza organizuju mirne proteste







Ukupno 180 kupaca kupilo je stanove u naselju Oaza, no zbog, kako tvrde, neodgovornosti investitora i probijanja rokova, ne mogu useliti u svoje stanove koje su uredilo platili.

Kupci, među kojima su većinom mladi bračni parovi sa djecom, na useljenje čekaju još od 31. decembra 2023. godine.

”Istovremeno plaćamo i kredite i kirije, a sve zbog neodgovornosti investitora i probijanja rokova za useljenje,” tvrde.

Možda će Vas zanimati i:

Investitor je kompanija Dženex za koju kupci tvrde da nije izvršila svoje obaveze.

”Mi smo oštećeni kupci koji su svoje povjerenje poklonili ovoj uglednoj firmi, ali ne želimo da tražimo krivca ni u njima, ni u Gradskoj upravi, želimo samo rješenje za situaciju u kojoj smo se našli,” navode.

Tim povodom, 180 kupaca će organizovati i mirne proteste sutra, 26. septembra ispred Grand Hotela Tuzla sa početkom u 12 sati, a jedan od kupaca, Mustafa Sinanović poziva sve kupce da dođu i pošalju važnu poruku sa ovog skupa – da neće odustati od svojih stanova.

”Zgrada gotova, a dozvole nema. Ne možemo useliti. Zamolio bih sve kupce da se odazovu na proteste u cilju ostvarivanja prava na uredno plaćene stanove,” njegove su riječi.

Kupci su opravdano zabrinuti s obzirom na to da ovo nije prvi slučaj nemogućnosti useljenja u uredno kupljene stanove u Tuzli. Podsjetili su na zgradu 15. maj u koju je više od 160 kupaca stanova skoro 15 godina proživljavalo agoniju zbog nemogućnosti useljenja.

”Ne želimo da postanemo novi 15. maj”, zaključili su.



Izvor
Rtvtk.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button