Tuzlanski kanton

Wizz Air povećava broj letova iz Tuzle za Dortmund




Nakon što je povukao svoju bazu iz Tuzle i time zabrinuo menadžment aerodroma, građane i nadležne, Wizz Air polako povećava broj operacija za Tuzlu, a svi se nadaju da će ponovo vratiti i svoju bazu.

Ovog mjeseca Wizz air je povećao broj letova za Dortmund sa tri na četiri puta sedmično. Od narednog mjeseca će biti pet puta, a krajem novembra do sredine decembra će letjeti šest puta, odnosno svakog dana osim subote.

Ovu informaciju potvrdio je Denis Bećirović, ministar turizma, trgovine i saobraćaja Tuzlanskog kantona.

Možda će Vas zanimati i:

Situacija na tuzlanskom aerodromu se značajno poboljšala sklapanjem saradnje sa Pegasusom i AJetom čime je osigurana direktna veza sa Istanbulom, a od iduće godine, letovi će se realizovati i prema Antaliji.

Važan projekat na kojem se također radi jeste svjetlosna signalizacija centralne linije piste na tuzlanskom aerodromu.

“Vlada je prošle godine osigurala sredstva u iznosu od 1.000.000 KM, a prije nekoliko dana je završen i glavni projekat za ovu veoma važnu investiciju. Ugradnjom sistema svjetlosnog obilježavanja se povećava konkurentnost našeg aerodroma, a time je i veća mogućnost dolaska/povratka najboljih avioprevoznika,” potvrdio je Irfan Halilagić, premijer Tuzlanskog kantona.

Posljednjih mjeseci se priča i o povratku Wizz-airove baze čemu se mnogi nadaju, a putnicima bi najznačanije bile destinacije ka Zapadnoj Evropi.



Izvor
Tuzlanski.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button