Sport

Preminula maratonka koju je partner zapalio pred kćerkama




Maratonka Rebecca Cheptegei iz Ugande (33) preminula je od zadobivenih opeklina nakon što ju je zapalio njezin partner, objavio je predsjednik Olimpijskog odbora Ugande u četvrtak.

“Saznali smo tužnu vijest o smrti naše olimpijske atletičarke Rebecce Cheptegei nakon nasilnog napada njezinog dečka, neka joj duša počiva u miru i oštro osuđujemo nasilje nad ženama,” napisao je Donald Rukare u poruci na X.

“Ovo je bio kukavički i besmislen čin koji je doveo do gubitka velike sportašice. Njezino nasljeđe će živjeti,“ dodao je.

Cheptegei, koja se natjecala na maratonu na Olimpijskim igrama u Parizu gdje je bila 44., završila je na liječenju u bolnici Moi Teaching and Referral Hospital (MTRH) u gradu Eldoret u zapadnoj Keniji, nakon što joj je opečeno “više od 80 posto” tijela, rekli su liječnici.

Član bolničkog osoblja izjavio je u srijedu za Agence France Presse da se njezino stanje pogoršalo nakon što je “razvila bakterijsku infekciju sepsom.”

Prema policijskom izvještaju, osumnjičenik identificiran kao Dickson Ndiema Marangach ušao je na imanje Rebecce Cheptegei dok je ona bila u crkvi sa svojom djecom. Kad su se vratili iz crkve, polio ju je benzinom i zapalio pred očima djece, djevojčica od devet i 11 godina, piše dnevnik “The Standard.”



Izvor
N1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button