Sport

Ismail Barlov s prvog mjesta prošao u finale Paraolimpijskih igara




Mladi bosanskohercegovački paraolimpijac Ismail Barlov nastupio je u drugoj disciplini na Paraolimpijskim igrama u Parizu i s prvog mjesta izborio je plasman u finale.

Barlov (13) je jutros nastupio u konkurenciji 50 metara prsno, gdje se takmičio među sedam polufinalista u prvoj kvalifikacionoj grupi.

Ukupno je osam najboljih iz dvije kvalifikacione grupe (po sedam takmičara) izborilo plasman u finale, a tu je naš Ismail Barlov odradio fantastičnu utrku i pobijedio u kvalifikacijama.

Barlov je zauzeo prvo mjesto, ubjedljivo ispred svih rivala. Zabilježio je vrijeme 1:04.06, što je u startu bilo dovoljno za plasman u finale, bez da sačeka rezultate iz druge kvalifikacione grupe.

Drugo mjesto zauzeo je Meksikanac Tronco Sanchez s 3,27 sekundi zaostatka za našim mladim takmičarem, dok je treće mjesto zauzeo njegov sunarodnjak Zarate Rodriguez sa zaostatkom 5,91.

Ukupno, računajući obje polufinalne utrke, Barlov je zabilježio treće vrijeme od svih takmičara i nadamo se da će naš mladi plivač ostvariti olimpijsku medalju.

Finale je na rasporedu večeras od 18:35 uz direktan TV prijenos u programu BHRT-a.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button