Zanimljivosti i zabava

Besplatna radionica montaže stripa napokon u Tuzli!













Radionica je zasnovana na stripu „Željezne zvijeri: uspon i pad“, autora Marka Gačnika, Saše Džine i Damira Arsenijevića, koji kombinuje dokumentarno i fantastično, istražujući ekološko nasilje kroz ljudske i manga fikcionalne likove. Na radionici ćemo zajedno istražiti kako nam strip i njegova estetika mogu pomoći da bolje sagledamo prijetnje ekološkog nasilja u BiH, kao i da shvatimo kako i zašto se ono održava u svakodnevnom životu.

Datum: Petak, 6.9.2024. od 12h do 16h
Lokacija: Atelje Ismeta Mujezinovića
Prijava putem google forme ili na slobodanblagovcanin@yahoo.com

Možda će Vas zanimati i:

Festival mladih TK i #FilmsForFuture vas sa zadovoljstvom pozivaju na učešće na radionici javne montaže stripa „Željezne zvijeri: uspon i pad“, koja će se održati 06.09.2024. od 12:00 do 16:00 sati u Ateljeu Ismet Mujezinović u Tuzli. Radionicu će voditi teoretičar književnosti Damir Arsenijević i ilustrator i grafički dizajner Marko Gačnik, a namijenjena je svima, bez obzira na prethodno znanje o stripu ili crtačke sposobnosti.

Detalje pogledajte OVDJE

Šta ćemo raditi:
Na radionici ćemo zajedno raditi na proširivanju stripa iskustvima i znanjima učesnika. Strip kao medij omogućava aktivno učešće čitalaca u kreiranju toka radnje. Voditelji radionice će koristiti metodu čitanja stripa kao montaže kako bi otvorili prostor za domaštavanje i docrtavanje vaših iskustava u strip.

Prijava:
Radionica je otvorena za sve zainteresovane, a prijave se mogu slati do 04.09.2024. godine putem google forme ili na slobodanblagovcanin@yahoo.com
Radionica je besplatna, ali je broj mjesta ograničen.

Za sve učesnike i učesnice radionice je predviđeno osvježenje.

Vidimo se!

 P.S. Ukoliko vam je potrebno opravdanje za prisustvo na radionici, molim vas da to naznačite u prijavi kako bismo isto pripremili.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button