Valter Tuzlanski

Liječnik je otkrio koji su vitamini najvažniji za jačanje imuniteta djece










Sutra počinje nova pedagoška i nastavna godina, a mnogi se roditelji pitaju kako svom djetetu osigurati jak imunitet koji će se moći oduprijeti prehladama i virozama.

Liječnik specijalist za zarazne bolesti utvrdio je da su za jak imunološki sustav najvažniji vitamini A, B i C. Oni mogu povećati otpornost na infekcije.

Možda će Vas zanimati i:

Osim jačanja imunološkog sustava, vitamin A pomaže u poboljšanju vida te pozitivno utječe na rast i reproduktivnu funkciju. Može se naći u proizvodima kao što su bundeva, mrkva, brokula, jetra, jaja i maslac.

B-vitamini su važni za ukupni metabolizam. Ima ih u mliječnim proizvodima, žitaricama, lisnatom povrću, mahunarkama i plodovima mora.

Vitamin C kontrolira stanje krvnih žila, jača imunitet i smanjuje simptome gripe i prehlade. Da biste ga unijeli u tijelo, morate jesti svježe povrće, voće, bobičasto voće i kelj.

Liječnik je podsjetio roditelje na važnost hranjivog međuobroka. Umjesto peciva, koja su ne samo nezdrava, već i štetna, djetetu je bolje spakirati voće, jogurt, nekoliko orašastih plodova i bočicu vode. Ove namirnice će pomoći u održavanju energije i zdravlja tijekom dana.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button