Valter Tuzlanski

Panonska jezera bilježe najveći broj posjetitelja od 2015. godine










Na Panonskim jezerima u Tuzli danas je zvanično zatvorena ljetna turistička sezona, a zabilježen je i novi rekord posjećenosti.

Prema statistici Javnog komunalnog poduzeća Panonnica, od 1. lipnja, kada je službeno počela sezona, danas je do 17.30 sati zabilježeno 499.618 ulazaka u taj kompleks.

U odnosu na prethodne godine oboren je rekord iz 2015. godine kada je zabilježeno 450.000 posjeta. Ove sezone obilježeno je 90 dana neprekidnog rada, a budući da se u rujnu očekuju povoljni vremenski uvjeti, kompleks Panonskih jezera nastavlja s radom, ali će cijene karata i usluga biti snižene.

– Redovna ulaznica je 5 KM, posebna ulaznica je 3 KM, dječija je 2,5 KM, a djeca do četiri godine imaju besplatan ulaz – pojašnjeno je iz PUK Panonnica.

Tijekom sezone gosti su dolazili iz gotovo svih gradova Bosne i Hercegovine, zemalja regije i Europe. Ovo je pokazatelj da se u budućnosti može računati na razvoj turizma kao značajne privredne grane u Tuzli, TK i Bosni i Hercegovini.

– Pozivamo građane Tuzle i drage goste iz drugih gradova da nas posjete u narednom periodu tokom rujna, a posebno za vrijeme trajanja međunarodnih moto susreta Bike Fest Panonika 2024 (6.9.-8.9.), rafterskog susreta Raftlook 2024 (14.9.). .-15.9.) kao i natjecanje Tuzla Pannonica Triathlon (29.09.), čiji će se plivački dio održati na Panonskim jezerima, potvrđuju u JKP Pannonica Tuzla.

Kupljene sezonske karte vrijede do kraja ljetne sezone 2024.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button