Sport

Treće mjesto za Elvedinu Muzaferiju: “Ovaj rezultat je potvrda dobrog rada, veliki motiv”










“Ovaj rezultat na Južnoameričkom kupu je potvrda da dobro radimo i veliki motiv za dalje”, kaže Muzaferija.

Elvedina Muzaferia nastupila je danas, 31. augusta, na FIS natjecanju Južnoameričkog kupa, gdje je nakon druge utrke zauzela treće mjesto i osvojila 28 FIS bodova.

U prvoj vožnji najuspješnija bh. alpska skijašica imala je drugo vrijeme sa 37 stotinki zaostatka za Šveđankom Estelle Alphand, koja je slavila s ukupnim vremenom 1:34.69.

Drugoplasirani Farriol Baruzzi iz Argentine bio je sekundu i šest stotinki sporiji od Šveđanina, dok je Muzaferia zauzela treće mjesto sa sekundom i 23 stotinke zaostatka.

“Prvi dio priprema u Čileu bio je baziran na tehnici pa mi je današnja utrka u veleslalomu bila od velike koristi. Ovaj rezultat u Južnoameričkom kupu potvrda je da dobro radim i veliki motiv za nastavak. Danas sam imao cilj osvojiti manje od 30 FIS bodova, a osvojio sam 28, najboljih veleslalomskih bodova.

U El Colorado smo stigli tek prije pet dana, a staza se nalazi visoko, iznad tri tisuće metara nadmorske visine. No, brzo sam se prilagodio pa nam svaki dan ide odlično. U zadnja dva tjedna fokus ćemo prebaciti na brze discipline“, kaže Muzaferija.

Na utrci u El Coloradu sudjelovala su 53 natjecatelja iz petnaest zemalja.



Back to top button