Sport

Senzacija na US Openu: Carlos Alcaraz poražen u drugom kolu










Jedan od najboljih tenisera svijeta Carlos Alcaraz doživio je pravi debakl u drugom kolu US Opena. Od Španca je bio bolji Holanđanin Botic van de Zandschulp (74. ATP) i to s maksimalnih 3:0.

Holanđanin je savladao jednog od najvećih favorita za titulu rezultatom 3:0, a po setovima je bilo 6:1, 7:5 i 6:4.

Kakvo-takvo opravdanje za Alcaraza mogu biti manji problemi s povredom, koje je imao prije US Opena, ali je u prvom kolu bez velikih problema savladao Australijanca Lija Tua.

Možda će Vas zanimati i:

Niti u jednom trenutku meča tokom noći nije bilo nikakvih problema za Van de Zandschulpa, koji je dominirao i imao potpunu kontrolu nad zbivanjima preko mreže. Uzbuđenja smo vidjeli tek u finišu drugog seta kada je Holanđanin iskoristio tek break pri rezultatu 5:5 i onda ga lako sačuvao za 2:0.

U trećem setu vidjeli smo dva breaka van de Zandschulpa, a povratka nakon tri vezane meč-lopte za Alcaraza više nije bilo.

Za razliku od Alcaraza, dvojica favorita za titulu Daniil Medvedev i Jannik Sinner nisu imali nikakvih problema sinoć i svoje duele dobili su rezultatima 3:0.

U konkurenciji dama, prva teniserka svijeta Iga Swiatek nadigrala je Japanku Enu Shibaharu rezultatom 2:0, po setovima 6:0 i 6:1.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button