SvijetVijesti

Hrvatska: Sin HDZ-ovca napravio popis djece koju želi pobiti










Učenik šestog razreda osnovne škole (rođen 2011.) iz jednog slavonskog grada sastavio je listu za odstrel desetak svojih vršnjaka. Na prvom mjestu nalazila se djevojčica iz njegova razreda. Škola u kojoj se to dogodilo nije slučaj prijavila nadležnim tijelima.

Problem je riješen tako da su dječakovi roditelji pozvani u školu na razgovor sa direktoricom, psihologinjom i pedagoginjom, nakon čega je hitno premješten u drugu školu, u istom gradu, piše Telegram.

Sklon vršnjačkom nasilju

Dječakov otac politički je vrlo utjecajna osoba, član vladajućeg HDZ-a na visokoj funkciji, objavio je Telegram, kojem su poznata imena svih aktera, ali zbog činjenice da se radi o malodobnoj osobi ne navode podatke koji bi mogli otkriti o kome se radi.

Novinar Telegrama Drago Hedl razgovarao je s ocem dječaka koji je priznao da je ponašanje njegova sina prema vršnjacima u školi problematično i da nije od jučer. Prvi ozbiljan ispad dogodio se već u drugom razredu osnovne škole. Roditelji su pozvani u školu i dječak je tada dobio opomenu.

Otac priznaje da je dječak bio podvrgnut psihijatrijskom i psihološkom testiranju, no pokazalo se da su nalazi bili u redu. Priznaje i da je sin sklon vršnjačkom nasilju, ali opravdava to tvrdnjom da je u školi postao sinonim problematičnog učenika, pa mu se stavljalo na teret i ono za što nije kriv.

Kaže da je o sinovu ponašanju ranije bio obaviješten i Centar za socijalnu pomoć.

Telegram navodi kako otac kaže da su dječaka odveli u Zagreb na pregled u Polikliniku za zaštitu djece Grada Zagreba kod psihologinje.

Strah u školi

Išao je na tretmane, više su ga puta vozili u Zagreb, no ustanovljeno je da je s dječakom sve u redu, kaže. Ipak, kaže kako su ga on i supruga zbog mira roditelja u školi u kojoj se dogodio incident premjestili u drugu. U školi koju sada pohađa taj dječak radi i njegova majka.

Roditelji djeteta s popisa kažu da im nije bilo nimalo svejedno.

“Bili smo jako uznemireni i razočarani ponašanjem škole, koja nije ozbiljno shvatila učenikovu prijetnju,” kažu. Bojali su se, dodaju, i laknulo im je kada je učenik otišao u drugu školu.

Telegram je došao do saznanja da je ravnateljica škole u bliskim rodbinskim odnosima s bivšim istaknutim političarom, koji je član iste stranke kao i otac problematičnog učenika, pa se sve pokušalo zataškati, umanjiti i svesti na dječji nestašluk.

Također navode da direktorici škole nije bilo u interesu da se slučajem pozabave Centar za socijalnu pomoć, policija i Državno odvjetništvo. Zato je pronađeno rješenje problematičnog učenika samo su premjestili u drugu školu, piše Telegram. Također navode kako im je otac rekao da je Centar za socijalnu pomoć bio upoznat s ponašanjem njegovog sina, dok Centar to demantira.



Izvor
N1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button