Tuzla

Učenici Tuzle pokazali veliko srce: Novi kazan od 10 000 KM za Narodnu kuhinju Imaret










Učenici Turističko-ugostiteljske i Savremene umjetničke škole u Tuzli su svojim humanitarnim gestom još jednom potvrdili da mladi mogu napraviti veliku razliku u zajednici. Kroz uspješnu kampanju prikupljanja sredstava na platformi doniraj.ba, uspjeli su prikupiti impresivnih 10.000 KM, dovoljno za nabavku novog kazana za Narodnu kuhinju Imaret.

Ova vrijedna donacija će značajno olakšati svakodnevno kuhanje i omogućiti da se pripremi još više toplih obroka za sve one kojima je pomoć potrebna. Narodna kuhinja Imaret svakodnevno hrani veliki broj socijalno ugroženih sugrađana, a novi kazan će im omogućiti da i ubuduće nesmetano obavljaju svoju humanitarnu misiju.

Inicijativa za prikupljanje sredstava za Narodnu kuhinju potekla je od samih učenika, koji su prepoznali potrebu za ovakvom vrstom pomoći u svojoj zajednici. Uz podršku svojih profesora i roditelja, pokrenuli su kampanju na društvenim mrežama i platformi doniraj.ba, koja je ubrzo postala viralna.

Ova akcija je još jednom pokazala koliko je važno da se mladi uključe u društvene aktivnosti i da svojom energijom i idejama doprinesu boljitku zajednice. Također, ova inicijativa je pokazala i koliko je važna solidarnost i međugeneracijska saradnja.

Šta dalje?
Učenici Turističko-ugostiteljske i Savremene umjetničke škole u Tuzli ne planiraju stati na ovome. Već razmišljaju o novim humanitarnim projektima koje bi mogli realizovati u budućnosti. Njihov primjer je inspiracija za sve nas da budemo aktivniji i da se uključimo u pomaganje onima kojima je pomoć potrebna.

Poziv na akciju
Pozivamo sve građane da podrže ovakve inicijative i da se uključe u volontiranje. Zajedno možemo napraviti velike promjene u našoj zajednici!



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button