Valter Tuzlanski

Ministar Gazdić ugostio je delegaciju Ženskog nogometnog kluba Sloboda Tuzla










Ministar kulture, sporta i mladih TK Damir Gazdić upriličio je jučer sastanak sa predstavnicama Ženskog nogometnog kluba Sloboda Tuzla. Sastanku su prisustvovali i šef sportskog sektora Ermin Jusufović i predstavnici ŽFK Sloboda: Armin Mujezinović – trener, Eldar Jusufović – sportski direktor, kao i igračice kluba: Amila Suljić, Amina Muratović i Aldijana Sadiković.

Ministar Gazdić uputio je iskrene čestitke za dosadašnje sportske uspjehe, izrazio zadovoljstvo što ima priliku ugostiti jedini ženski nogometni klub koji trenutno igra u Premijer ligi BiH, te istaknuo kako je želja Ministarstva kulture, sporta i Mladost je podrška svim sportašima sa područja Tuzlanskog kantona, kao i nastojanje da se sa posebnim senzibilitetom prate i podržavaju ženske sportske ekipe. Ministar je također izrazio spremnost da u okviru svojih nadležnosti pruži maksimalnu podršku Ženskom nogometnom klubu Sloboda.

Možda će Vas zanimati i:

Predstavnice Ženskog nogometnog kluba Sloboda su se zahvalile ministru Gazdiću na prijemu te ga upoznale s osnovnim podacima o radu kluba i problemima s kojima se susreću u radu.

ŽFK Sloboda djeluje kao sekcija FK Sloboda Tuzla i trenutno se natječe u Premijer ligi BiH. Klub trenutno okuplja oko 60 natjecateljica koje se natječu u tri kategorije.

Ženski nogomet predstavlja najperspektivniji ženski sport u BiH, a želja svih u klubu je da u narednom periodu ŽFK Sloboda igra izborna i europska natjecanja, kazali su iz ŽFK Sloboda Tuzla.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button