BiH

Pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje 33 strana državljana










Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Velika Kladuša spriječili su krijumčarenje 31 stranog državljanina na području Velike Kladuše.

Krijumčarenje je otkriveno u mjestu Šmrekovac, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo krijumčarenje osoba, o događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH.

Naknadnim radom pripadnici Granične policije BiH došli su do saznanja da se radi o državljanima Republike Turske, Iraka i Palestine. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Iz Granične policije BiH navode kako je prije tri dana kod Zvornika uhapsila bh. državljanina A. Š. (1995.), koji je uz pomoć čamca pokušao preko rijeke Drine prevesti dvije državljanke Indije iz Republike Srbije u BiH.

Protiv bh. državljanina Tužiteljstvu BiH bit će dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu krijumčarenju osoba, dok su državljanke Indije predane pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH, nakon čega je izvršena readmisija po skraćenom postupku u Republiku Srbiju.

 



Izvor
Tuzlanski.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button