Sport

Žižović uvjeren u prolaz Borca protiv Klaksvika: Vratit će nam se u Banjoj Luci










Šef stručnog štaba Borca Mladen Žižović uvjeren je u konačni trijumf njegovog tima protiv Klaksvika u 3. pretkolu Evropske lige nakon što je sinoć prva utakmica pripala ekipi s Farskih Ostrva rezultatom 2:1.

“Nismo zadovoljni igrom pogotovo u prvom poluvremenu kada smo napravili veliki broj grešaka. Imali smo previše dodavanja unazad. Moramo da igramo puno bolje i svjesni smo toga. Ipak, gol zaostatka je nadoknadiv u revanšu. Očekujem da odigramo puno bolje i da eliminišemo ekipu KI Klaksvika”, rekao je Žižović nakon utakmice.
Istakao je da je Borac igrao sat vremena s igračem manje.

Možda će Vas zanimati i:

“Skupili smo se i dogovorili kako da odgovorimo na taj izazov. Uspjeli smo u tome. Ostaje žal za nekim prilikama koje nismo iskoristili, prečka Grahovca i šansa Kulašina, ali uvjeren sam da će nam se vratiti u Banjoj Luci”, poručio je.

Podsjetimo, susret je odlično počeo po Klaksvik koji je poveo već u desetoj minuti golom Klettskarda nakon katastrofalne greške Kvržića. Borac je izjednačio nakon pola sata igre i to komičnim autogolom Jensena nakon povratnog pasa Lukića. Samo dvije minute kasnije šok za Borac budući da je Herrera dobio direktan crveni karton nakon što je žestoko startovao na rivala.

Domaći su to kaznili već tri minute kasnije. Odemarksbakken se odlično snašao u šesnaestercu Borca i zatresao mrežu za 2:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena. Znatno lošije igralo se u nastavku utakmice gdje je Klaksvik imao prividnu inicijativu, ali su jalovo napadali protiv odlično postavljene odbrane Borca. Do kraja utakmice više nije bilo promjena pa su obje ekipe mogle biti zadovoljne na osnovu svega što se dešavalo.



Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button