Valter Tuzlanski

Spektakularno otvaranje Olimpijskih igara paljenjem plamena!










Sinoć su svečano otvorene Ljetne olimpijske igre u Parizu, a spektakularna ceremonija otvaranja održana je na rijeci Seini.

Zapalili su ga legendarna atletičarka Marie-José Pérec i legendarni judaš Teddy Riner.

Nakon paljenja olimpijskog plamena nastupila je Celine Dion, koja je pjevala i na otvaranju Olimpijskih igara u Atlanti 1996. godine.

Image

Govorilo se da se neće pojaviti upravo zbog zdravstvenih problema, no Celine je došla i s posebnim emocijama ukrasila svečano otvorenje.

Olimpijske igre već su počele ranije u pojedinim disciplinama, no službeni početak je danas, a trajat će do 11. kolovoza.

Čast da nose zastavu Bosne i Hercegovine imali su atletičari Larisa Cerić i Mesud Pezer.

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati pet sportaša, a to su plivači Lana Pudar i Jovan Lekić, atletičar Mesud Pezer te džudašice Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić.

Larisi Cerić i Mesudu Pezeru ovo će biti treće Olimpijske igre, Lani Pudar druge, dok će Aleksandra Samardžić i Jovan Lekić debitirati u Parizu.

Prvi će od naših sportaša na borilišta izaći Pudar i Lekić, koji će 27. srpnja u 11 sati nastupiti u kvalifikacijama.

Olimpijske igre u Parizu koštat će oko 11 milijardi eura, što je duplo više od prvotno procijenjenog troška, ​​a sama ceremonija otvaranja Igara koštat će Francusku 122 milijuna eura. Domaćin sljedećih utakmica bit će Los Angeles.



Back to top button