Valter Tuzlanski

MUP TK u radni odnos primio 40 mlađih inspektora













Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je svečano promovisalo i potpisalo ugovore sa 40 mlađih inspektora koji su dobili posao u Upravi policije MUP-a TK.

Mlađi inspektori su završili obuku koja je započela 10. jula, a završila se 6. decembra 2023. godine. Obuku je pohađalo 45 kadeta, od toga 35 muškaraca i deset djevojaka. U ovoj generaciji odškolovano je pet kadeta za potrebe MUP-a Kantona 10 (Livno) i 40 kadeta za potrebe MUP-a Tuzlanskog kantona.

“U trenutku kada smo u deficitu sa policijskim službenicima, mi smo potpisali ugovore sa 40 mlađih inspektora. Oni će već sutra biti na poslu. Obavljat će probni rad narednih godinu dana, nadam se da će za 30 godina u MUP-u dočekati penziju. Njihova zadaća je zaštita lične i imovinske sigurnosti svih građana Tuzlanskog kantona.” , kazao je ministar unutrašnjih poslova TK Hajrudin Mehanović.
Svoje oduševljenje i entuzijazam nisu krili mlađi inspektori koji su od danas uposlenici MUP-a TK.

“Opredijelio sam se za ovaj poziv da služim svojoj zajednici, građanima Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine. Nadam se da ću uspješno odgovoriti svim zadacima i da ću ovaj posao obavljati pravedno, čestito i profesionalno u cilju zaštite imovine i prava svih građana Bosne i Hercegovine”, kazao je Josip Bošnjaković, mlađi inspektor MUP TK.

Od danas je zvanično uposlen u Upravi policije MUP-a TK i Faik Durmić, on kaže kako su moralne vrijednosti, postulat koji ga vodi kroz život.

“Čast i zadovoljstvo mi je što sam postao policijski službenik u činu mlađeg inspektora u ministarstvu unutrašnjih poslova. Etika i moralne vrijednosti, igraju važnu ulogu u formiranju integriteta policijskog službenika. Svjestan sam odgovornosti koja mi je povjerena te ću svoj posao obavljati po zakonu, časno, profesionalno suprostavljajući se svim oblicima kriminala.
Moja odanost je prema zakonu i gradjanima i čuvat ću njihovu sigurnost kao najviši prioritet”, kazao je Durmić.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button