Izdvojeni članakTuzla

Slatki raj iz Tuzle: Žena, majka i poduzetnica Amela s ljubavlju pravi najbolje domaće kolače

#MaliBiznisiVelikePriče







U svijetu poslovanja, žene su često postavljane pred izazove i prepreke koje zahtijevaju izvanrednu hrabrost i odlučnost kako bi uspjele u svijetu biznisa, a upravo to postigla je Amela Jusufović, vlasnica slastičarne Dolce vita u srcu Tuzle.

Amela Jusufović je mlada majka dvoje djece, ohrabrena i osnažena da pokrene vlastiti biznis.

No, put žena u biznisu nije bez izazova. Diskriminacija, neravnoteža između posla i porodice te predrasude i dalje predstavljaju prepreke koje se moraju prevladati. Ipak, mnoge žene su uspjele izgraditi uspješne karijere, postavljajući primjer i otvarajući vrata drugima, a sve kreće malim koracima.

Moja slastičarna je prvenstveno bila jedna obrtnička radnja u kojoj sam pravila domaće kolače bez mogućnosti da se može sjesti i popiti kafa. Osjetila sam potrebu zajedno sa svojim kupcima da otvorim slastičarnu u kojoj će, uz kafu, moći pojesti i jedan moj kolač. Jako sam ponosna na to što sam uradila, lijepo je voditi ovaj biznis, posebno kao žena, majka i poduzetnica“.

Istakla je da na današnjem ‘vaktu’ nije lako pozitivno poslovati, jer je potrebno puno odricanja i vremena, ali vjeruje da čestiti rad mora izroditi svojim plodom.

Super žena – Amela je svestrana, te osim toga što je majka i preduzetnica, bavi se i politikom, kulturom i sve za što nađe vremena.

Ja sam neko ko je čitav život borac koji želi da zaradi na pošten način. Kad se radi kako treba, uvijek ima posla, mada može i bolje“, dodala je ona.

Poseban izazov za nju, kao i druge ugostitelje, je dolazak hladnijeg vremena i manjak turista.

Sada kada dolazi vrijeme kiše i hladnoće, Tuzla postaje mrtav grad, te moramo iznaći neko rješenje kako animirati dijelove grada Tuzle. Ono što me održava u biznisu jesu moje dugogodišnje mušterije“, rekla nam je ova izvanredna žena.

Amela nam je otkrila planove za bližu budućnost, te je moguće da ćemo već na zimu moći uživati u njezinim slasticama na manifestaciji “Zima u Tuzli”.

Njezina preporuka, s posebnim akcentom na žene, je da ukoliko vole raditi i imaju nešto dobro za ponuditi da se usude na korak osnivanja vlastitog biznisa. Na kraju razgovora za Radio Kameleon naglasila je da drži fige svim ženama!

Kroz hrabrost, trud i strast, žene nastavljaju ostavljati trajni trag u svijetu biznisa, ali i graditi velike priče.

Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button