SvijetZanimljivosti i zabava

Zavirite u najtanji neboder na svijetu, širok 18 metara jedna je od najluksuznijih zgrada u NY (FOTO)




Završena je izgradnja Steinway Towera, poznatog kao “najtanji neboder na svijetu”.

Nalazi se u New Yorku, u četvrti Midtown Manhattan, a riječ je o impresivnom objektu od betona i stakla visokom 435 metara i širokom tek 18 metara. Steinway Tower ujedno je treća najviša zgrada u New Yorku, a za njezinu izgradnju zaslužan je arhitektonski Studio Sofield.

Možda će Vas zanimati i:

“Svi smo bili na nekom luksuznom mjestu, ali ja sam želio stvoriti zgradu kakva još ne postoji. Želio sam stvoriti iskustvo koje se može doživjeti samo u New Yorku”, rekao je osnivač Studija Sofield.

Steinway Tower (111 W 57th Street, NYC) is the most slender skyscraper in the world with a width-height ratio of 1:24 [1200x1893] : r/ConstructionPorn
Steinway Tower – konstrukcija

Cijene stanova u neboderu i do 66 miliona dolara

Neboder je smješten u takozvani Billionaires Row (red milijardera), odnosno područje luksuznih zgrada oko Central Parka, u kojem žive neki od najbogatijih ljudi svijeta.

Exclusive Look Inside the World's Skinniest Skyscraper | Architectural Digest

CNN piše da se cijene stanova u ovoj građevini od 84 sprata kreću između 7.75 miliona dolara i 66 miliona dolara. U unutrašnjosti zgrade nalazi se i bazen, a uključuje i privatne blagovaonice, simulaciju golf-terena i uređenu terasu.

Fasada nebodera sadrži blokove terakote, materijal koji izgleda kao da mijenja boju i teksturu kad se gleda pod različitim svjetlima i iz različitih uglova.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button