SvijetZanimljivosti i zabava

Medvjedić upao u bunar, spasio ga lovac sa porodicom! (VIDEO)

Iscrpljeni medo iz Plaškog izašao je iz bunara uz pomoć jedne porodice. Muž i žena i njihovo troje djece brzo su se bacili u akciju spašavanja ovog mališana…

Bravo medane, riječi su sretnog dječaka nakon što je medo uspio izaći iz bunara uz pomoći porodice u Plaškom.

– Naišli smo na muževog rođaka. Rekao nam je da je medo zapeo u bunaru. Otišao je po pilu i krenuli smo u akciju spašavanja – ispričala je ponosna žena jednog lovca.

Medo je upao u bunar usred šume u Plaškom. Nije poznato koliko je dugo bio unutra, no po riječima ove žene, bio je vidno iscrpljen.

Lovac je motornom pilom prerezao stablo koje se nalazilo odmah kraj bunara te je stablo palo preko bunara i olakšalo medi izlazak.

Uspio se primiti za granu stabla i nekako izvući van iz bunara.

– Djeca su vikala ‘spasio se, spasio se’. Stajali smo sa strane kod auta dok on nije izašao jer je ipak divlja životinja i nismo htjeli rizikovati. Mužu je trebalo svega pet minuta da odsiječe stablo, a medo je ubrzo sam shvatio kako da izađe. Nagađamo da je mlađi medo, možda godinu dana i da ima oko 100 kila. Svi smo bili presretni kada je izašao van. Ne znamo koliko je dugo bio unutra, ali se vidjelo da je iscrpljen. Muž kaže da je možda upao sinoć ili danas ujutro, ali napokon je slobodan – nadodala je žena.

Medo je odmah nakon svog izlaska iz bunara potrčao u šumu i nastavio svojim putem, a najveseliji su bila njihova djeca od 12,9 i 6 godina koja će vjerojatno pamtiti ovaj trenutak zauvijek i diviti se tati.



Izvor
24sata.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button