Kultura

Objavljen udžbenik o perzijskom jeziku










Kulturni centar Ambasade Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini pokrovitelj je izdavanja knjige/udžbenika “Perzijski jezik: početni nivo studija za početnike”, a autori su prof. dr. Hossein Hajari i prof. dr. Munir Drkić.

Ova knjiga napisana je za potrebe učenja savremenog perzijskog jezika na univerzitetima u Bosni i Hercegovini i na prostoru zapadnog Balkana.

Namijenjena je prevashodno studentima prve i druge godine studija odnosno svima koji se prvi put žele informirati o perzijskom jeziku. Zamišljena je kao dopuna knjizi “Osnove perzijskog jezika: gramatika s vježbama”.

Možda će Vas zanimati i:

Ta knjiga zajednički je izdavački poduhvat Univerziteta u Sarajevu – Filozofskog fakulteta i Organizacije za istraživanje i pisanje univerzitetskih udžbenika u oblasti islamskih i humanističkih nauka (SAMT) iz Teherana, a uz pokroviteljstvo Kulturnog centra Ambasade IR Iran.

– Iskreno se nadamo da će se ta knjiga sa uživanjem izučavati i da će se isto tako sa uživanjem iz nje podučavati – navode iz Iranskog kulturnog centra.

(FENA)



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button