Valter TuzlanskiVijesti

Mirni protest građana Sarajeva pod nazivom “Stojimo uz Ukrajinu”













Građani Sarajeva okupili su se danas na trgu Suzan Sontag ispred Narodnog pozorišta na protestu protiv rata u Ukrajini i u znak solidarnosti s ukrajinskim narodom.

Mirni protest građana pod nazivom “Stojimo uz Ukrajinu” na kome su se okupile brojne poznate ličnosti organizirao je Centar za postkonfliktna istraživanja i partnerske organizacije civilnog društva.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je rekla da Sarajke i Sarajlije najbolje razumiju narod Ukrajine, da stoje uz njih, da osjećaju njihovu patnju i bol i danas šalju snažnu podršku iz glavnog grada BiH.

Možda će Vas zanimati i:

Otpravnik poslova Ambasade Ukrajine u BiH Serhii Miniailo je na početku svog obraćanja zamolio učesnike skupa da minutom šutnje odaju počast svima koji su dali život za slobodu Ukrajine.

– Već 45 dana mi se borimo i teško je pronaći riječi kojima bih opisao svoje osjećaje. Ljutnja, užas, bijes, žudnja za osvetom. Čini mi se da su ove i bilo koje druge riječi koje opisuju emocije previše banalne nakon onoga što vidim na foto i video snimcima iz ukrajinskih gradova – istakao je Miniailo dodajući da je uvjeren da prema tuzi niko ne može biti neutralan i ravnodušan.

 

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button