Sport

Poljice trese fudbalska groznica – Sutra jedan od najvećih mečeva u klupskoj historiji







U srijedu svi fudbalski putevi vode u Poljice, na stadion „Krušici“ a gdje će se od 16 sati odigrati meč šesnaestine finala Kupa BiH, u kome će domaći drugoligaš NK Svatovac dočekati višestrukog prvaka BiH ekipu HŠK Zrinjski iz Mostara.

Ovo je meč koji je izazvao ogromno zanimanje ljubitelja fudbala na području cijelog Tuzlanskog kantona. Već danima na svakom ćošku, kafiću, avliji, pijaci u Poljicu i cijelom Lukavcu, ali i u Živinicama, Tuzli, Banovićima, Gračanici, Kalesiji… samo se priča o ovom susretu. Očekuje se masa svijeta u butiku fudbala na „Krušici“ i sigurno da će biti oboren rekord posjetitelja na jednom meču u ovom prekrasnom naselju u općini Lukavac. Domaći navijači, frenetični i vatreni članovi navijačke skupine „Paraziti“ pripremaju spektakl. Šiju se zastave, pletu navijački šalovi, uvježbavaju navijačke pjesme… a sve sa jednim ciljem – žele svojim bodrenjem biti 12 igrač svojih mezimaca na travnjaku.

Agilni članovi uprave kluba danonoćno rade da sve ovo bude fudbalski spektakl, da meč protekne bez ijedne mrlje, da to bude meč za „dušu i sjećanje“ svim ljubiteljima fudbala koji uspiju doći do ulaznice jer je potražnja za njima ogromna. Dobro poznato fudbalsko ime u cijelom regionu, sportski radnik koji 24 sata živi za klub i za njega diše, Admir Mosorović ima poruku za sve koji će biti na stadionu:

-Sve smo učinili da ovo bude događaj o kome će se u superlativima pričati u cijeloj BiH. Na naš prepoznatljiv način, ljubazno i domaćinski, dočekaćemo naše goste koji imaju sjajnu ekipu: Bilbija, Ćorluka, Juranović, Bašić, Memija, Jakovljević, Savić… Koristim priliku da uputim poziv svim našim vjernim navijačima i ostalim posjetiocima za fer i sportsko navijanje bez bilo kakvog nedoličnog skandiranja na ovom susretu. Molim navijače da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava, a sve sa ciljem da ovo bude vrhunski sportski događaj na koji će naš klub koji živi od 1953.god. biti ponosan i koji će ući u anale sporta u Lukavcu.

Svi jedva čekaju početak meča

Što se tiče samih fudbalera NK Svatovac svi jedva čekaju početak meča. Atmosfera u ekipi je sjajna, poslije izvanrednih rezultata u prvenstvu druge lige FBiH-sjever, sada im se pruža prilika da protiv moćne ekipe „Plemića“ iz Mostara pokažu svoju vrijednost, znanje, talenat… Svi se slažu da su gosti favoriti u ovom susretu, ali svi redom: Kukić, Nurić, Okačić, Saburović, Divković, Demirović… predvođeni šefom Harizom Imamovićem obećavaju da će pružiti maksimum borbenosti i fudbalskog umijeća.

Odlični golman Dino Čizmić u ime saigrača pred meč kaže

-Žrijeb nam nije bio nimalo naklonjen jer smo po meni dobili sigurno trenutno najkvalitetniju ekipu u našoj zemlji i glavnog kandidata za naslov novog šampiona, ali to nas ne obezhrabruje i ne plaši. Gosti su izraziti favoriti u ovom meču, ali ono što je sigurno je da mi nećemo izaći na travnjak sa unaprijed istaknutom bijelom zastavom. Od prvog minuta borićemo se za svaku loptu, korner, aut, prekršaj… na svakom pedlju terena i sve učiniti da se predstavimo u što boljem izdanju. Želim da pozdravim i pozovem naše vjerne navijače i sve ostale ljubitelje fudbala da dođu i uveličaju ova veliki sportski događaj za naš klub, naše mjesto, općinu i cijeli Tuzlanski kanton.

Izvor: Sportske.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button