BiHU fokusu

Početak školske godine u Federaciji BiH ipak neće biti odgođen




Nastava u Kantonu Sarajevo, Tuzlanskom kantonu i Zeničko-dobojskom kantonu počet će 1. septembra, a u ostalim kantonima 7. septembra. Odluku je moguće revidirati na osnovu epidemiološke situacije.

“Zavod za javno zdravlje je pripremio epidemiloške kriterije koji će biti primjenjivani u svim osnovnim i srednjim školama i na fakultetima gdje bude održavana nastava. Imamo punu saglasnost svih kantonalnih ministarstava. Trudimo se naći najbolji model s najmanjim rizikom za djecu, nastavnike i roditelje. Mislim da smo donijeli dobre odluke i da će sve mjere biti svugdje biti primjenjivane isto”, kazao je pomoćnik ministra zdravstva FBiH Goran Čerkez.

Možda će Vas zanimati i:

Nadija Bandić, pomoćnica federalnog ministra obrazovanja, rekla je da se ovako važna odluka nije mogla donijeti bez sprege stručnjaka iz oblasti zdravstva i obrazovanja.

“Nastava će početi u skladu sa zakonom odnosno sa školskim kalendarom uz mogućnost da se revidira u skladu s epidemiološkom situacijom. U KS, TK, ZDK školska godina počinje 1. septembra, a u ostalim 7. septembra”, rekla je.

Izvor: klix.ba



Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button