Vijesti

Thachi tvrdi: Ubice Olivera Ivanovića su u Beogradu




Predsjednik privremenih kosovskih institucija Hashim Thaci izjavio je da se “ubice Olivera Ivanovića nalaze u Beogradu” i da “Beograd treba da doprinese njihovom privođenju pravdi”.

Thaci je to rekao na godišnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je bilo riječi o raznim temama.

Možda će Vas zanimati i:

Ivanović je ubijen 16. januara ove godine, sa šest hitaca ispred sjedišta stranke GI SDP u Kosovskoj Mitrovici. Od tada do danas ubice ni nalogodavci nisu pronađeni, a Beograd i Priština sve vrijeme prebacuju krivicu jedni na druge, i govore o tome kako ni jedna ni druga strana ne žele da sarađuju sa ovom drugom u toj istrazi.

Prije oko mjesec dana u Kosovskoj Mitrovici uhapšeni su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević i Dragiša Marković, zbog sumnje da su na razne načine imali veze sa Ivanovićevim ubistvom, dok je za četvrtim Milan Radojičić Kosovska policijska služba raspisala potjernicu.Thaci je danas možda i najviše govorio o nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

– Priština je spremna za nastavak dijaloga sa Beogradom – rekao je Thaci koji se, kako kaže, nije odrekao ideje o pripajanju Kosovu takozvane Preševske doline, teritorije na jugu centralne Srbije, koju dijelom naseljavaju većinski Albanci. 

Thaci je rekao da sada više nego ikad vjeruje da će ta teritorija uskoro biti pridružena Kosovu.

– Potpuno podržavam prava Albanaca u Preševskoj dolini, Preševu, Medveđi i Bujanovcu, danas snažnije nego ranije, vjerujem da njihovo pravo biti formalizovano i da će se te opštine pridružiti Kosovu – rekao je Thaci odgovarajući na pitanje novinara da li se odrekao ideje o pridruživanju Preševske doline Kosovu.

Hayat.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button