Biznis

Mjesto gdje trebaš biti: Predstavnici pametnog grada Trento Italija / partneri Tuzle stižu na BH ENGINEERING WEEK 2019. Tuzla










Ostalo je samo još nekoliko dana do najvećeg biznis događaja godine: BH ENGINEERING WEEK 2019.

Događaj u Tuzli održat će se 14. i 15.11.2019. sa sjajnim temama kao što su: Made in BiH, Energetika (Termoelektrana Tuzla blok 7; Termoelektrana Banovići), Smart City/ Pametni grad- prijedlozi (Trento; Živinice- prekogranična saradnja Crna Gora, Hrvatska), Robotika, industrija 4.0., Mentoring.

Među sjajnim govornicima bit će i Maia Buzuleciu i Mistral Garzoglio kao predstavnici grada Trento iz Italije koji su uspjeli postati prepoznatljivi u Evropi, a i šire, zahvaljujući upravo aktivnostima koje su proveli kako bi Trento postao pametniji grad.

Možda će Vas zanimati i:

Prezentacija ovih aktivnosti, ali i još mnogo toga zanimljivog održat će se 14.11. od 10:45 u Velikoj sali BKC-a u Tuzli.

Zato požurite sa svojim registracijama i na vrijeme obezbijedite svoje mjesto.

Link za REGISTRACIJU možete pronaći klikom OVDJE, a sve detalje o BH ENGINEERING WEEK-u u Tuzli možete pronaći klikom OVDJE.

Mistral Garzoglio ima magisterij iz fizike i jedan je od voditelj projekata u Trento Smart Cityju.
Bivši je saradnik Gradskog vijeća Rovereto, a sada ima pet godina iskustva u upravljanju EU projektima i trenutno je odgovoran za digitalizaciju usluga Općine Trento.

Maia Buzuleciu je magistrirala iz europskih i međunarodnih studija, te je također jedna od voditeljica projekata u Trento Smart City, Italija. Trenutno upravlja pilot-projektom u Trentu u projektu H2020 QROWD, koji je fokusiran na građanski angažman u istraživanjima temeljenim na eksperimentima.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button