Vijesti

Objavio Europol: Ivica Todorić na listi je najtraženijih bjegunaca Europe!










Euoropski policijski ured (Europol) stavio je Ivicu Todorića na listu najtraženijih bjegunaca. Tako se vlasnik koncerna Agrokor našao u uistinu biranom društvu od 59 najtraženijih europskih bjegunaca.

Osim fotografije i osobnih podataka poput visine 180 cm i smeđih očiju Ivice Todorića, za kojim je podsjetimo, hrvatsko pravosuđe raspisalo međunarodnu tjeralicu i europski uhidbeni nalog, navedeno je da se Todorića traži zbog korupcije, prijevare, kaznenih djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje službenih isprava i povredu obveze vođenja poslovnih knjiga.

Europol je agencija EU-a za provedbu zakona čija je zadaća pomagati tijelima za provedbu zakona u državama članicama EU-a i tako doprinijeti sigurnosti Europe. Europol tako pruža potporu operacijama na terenu koje se odnose na provedbu zakona i informacije o kriminalnim aktivnostima.

Europol zapošljava oko 100 kriminalista, koji su među najobučenijima u Europi. To čini Europol jednim od mjesta s najvećom koncentracijom analitičkih kapaciteta u EU-u.

 

 

 

Izvor: dnevnik.hr



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button