ArhivaTuzlaU fokusu

Ne propustite koncert ansambla Dejan Terzić Axiom!










U prodaji su ulaznice za prvi tuzlanski koncert ansambla Dejan Terzić Axiom koji će biti održan u Bosanskom kulturnom centru Tuzla u ponedjeljak 24. februara.

Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 15 KM na blagajni BKC-a (svakim radnim danom od 8.00 do 16.00) i u uličnoj prodaji.

Bubnjar Dejan Terzić je rođen u Banjoj Luci 1970. godine a tri godine kasnije sa porodicom odlazi u Njemačku gdje i danas živi. Sa šest godina počinje svirati klavir a sa 12 bubnjeve. Studirao je u Sjedinjenim Državama i Njemačkoj, a danas radi kao profesor na prestižnoj muzičkoj akademiji u Bernu, u Švicarskoj.

Možda će Vas zanimati i:

Inspiriran muzikom Balkana osnovao je ansambl Underground čiji su članovi Chris Speed, Mark Helias i Frank Moebus. Objavili su dva albuma za sarajevski Gramofon, dok je njihov treći album Diaspora objavljen za uglednog njemačkog diskografa ENJA Records. Terzić je osnovao i ansambl Melanoia, aktivni je član različitih ansambala Nils Wogram Nostalgia, Antonio Farao Trio, Jens Winther Quintet, Palle Danielsson Group… a lista značajnih imena jazza sa kojima je sarađivao u karijeri je iznimno bogata.

24. februara, Dejan Terzić u Tuzlu dolazi sa vrhunskim jazz muzičarima, Amerikancima saksofonistom Chrisom Speedom i basistom Mattom Penmanom te pijanistom bosanskohercegovačkog porijekla Bojanom Zulfikarpašićem predstavljajući svoj posljednji album Prometheus.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button